Osobní nástroje
Nacházíte se zde: Úvod Novinky Tiskové zprávy 2015 Společnost Ex Libris provedla akvizici firmy oMbiel, předního dodavatele mobilních řešení pro vysoké školy

Řešení campusM od oMbiel, které se zařadí do rodiny produktů Ex Libris, je orientováno na potřebu mobilní komunikace se studenty v akademickém prostředí.

Jerusalem, Izrael—30. dubna 2015. Ex Libris®  oznamuje, že rozšiřuje nabídku svých produktů akvizicí firmy oMbiel, která je předním dodavatelem mobilních a portálových řešení pro vysoké školy formou služeb z výpočetního oblaku.

Vlajková loď oMbielu,  campusM™, umožňuje vysokým školám poskytovat informace studentům i zájemcům o studium, postgraduálním studentům a dalším členům akademické obce formou uživatelsky velmi přívětivého řešení. Současní uživatelé, a zvláště nová generace studentů vyrůstající s mobilními zařízeními, očekávají především mobilní služby a informace právě tak, jak je umí nabídnout  campusM.

campusM poskytuje uživatelům vše na jednom místě pomocí nativních aplikací a webových portálů. Zpřístupňuje akademické a administrativní informace, informace o společenských událostech nebo třeba i rozvrhy hodin, termíny zkoušek, mapy univerzitního kampusu, knihovní služby nebo služby studijního informačního systému. Flexibilní zabudované nástroje umožňují školám rozšiřovat a lokalizovat aplikace, které zvyšují angažovanost studentů. Mezi uživatele campusM patří například London School of Economics and Political Science, University of Sheffield, Imperial College London (všechny tři ve Velké Británii); University of Canberra (Austrálie); University of Cape Town (Jižní Afrika); HEC Paris (Francie); Queensborough Community College (Spojené státy).

Ex Libris je tradičně vůdčí a inovativní firma, za kterou stojí přes 5500 zákazníků po celém světě, a která provozuje robustní infrastrukturu a služby ve výpočetním oblaku. Je tak ideálně připravena využít a rozšířit potenciál mobilních technologií oMbielu při poskytování kvalitních a inovativní služeb univerzitním komunitám a jejich knihovnám. Provázání technologií Ex Libris a oMbielu bude přínosem pro vývoj společných produktů a umožní Ex Libris rozšířit svoje služby univerzitám i mimo knihovny.

„Přidání campusM do našeho portfolia je přirozeným krokem v rozšiřování služeb z výpočetního oblaku vysokým školám,“ říká prezident a CEO Ex Libris Matti Shem Tov. „Dnes pomáháme knihovnám zvyšovat jejich efektivnost a poskytovat uživatelům informace, které potřebují. Nyní budeme také podporovat instituce ve snaze posílit angažovanost studentů na mobilních zařízeních. To podnítí vytváření nových inovativních služeb knihovnám a jejich uživatelům.“

Hugh Griffiths, zakladatel a CEO oMbielu, nyní viceprezident Ex Libris pro mobilní řešení pro vysoké školy, dodává: „Pro oMbiel a naše zákazníky je to velmi vzrušující okamžik. S Ex Libris sdílíme nadšení pro inovace a jde nám o spokojenost zákazníků. campusM bude moci využít mezinárodních zkušeností Ex Libris Group i zkušenosti Ex Libris s provozem služeb ve výpočetním oblaku, a využijeme i vnitřní firemní synergie. Spolupráce obou firem povede k posílení pozice campusM na trhu a povede k jeho dalšímu vývoji.“

About oMbiel

oMbiel je poskytovatelem mobilních a portálových služeb se sídlem ve Velké Británii. Vlajkovou lodí jeho SaaS služeb je campusM, vedoucí produkt na trhu v univerzitním sektoru ve Velké Británii. Mezi jeho uživatele patří například UCL, London School of Economics and Political Science, King’s College London, Imperial College London, a Lancaster University. campusM také využívá řada institucí v Evropě, severní Americe, Austrálii a Jižní Africe.

Stručně o Ex Libris

Ex Libris je renomovaným dodavatelem řešení pro automatizaci akademických, vědeckých, výzkumných a národních knihoven. Jeho ojedinělá ucelená sestava efektivních a uživatelsky přívětivých produktů pro elektronické, digitální a tištěné materiály uspokojuje současné potřeby knihoven a zároveň podporuje jejich přechod do budoucnosti. Ex Libris poskytuje své služby stále rostoucí základně zákazníků čítající na tisíce instalací ve více než 90 zemích na šesti kontinentech.

Svá tvůrčí řešení společnost vyvíjí v úzké spolupráci se svými zákazníky a umožňuje tak knihovnám maximalizovat produktivitu a výkonnost, přičemž zároveň významně zvyšuje spokojenost uživatelů. Umožní-li knihovny čtenářům vyhledávat a získávat potřebné informace, posilují tak svou roli mostu k vědění.

Pro další informace o Ex Libris Group navštivte naši webovou stránku, připojte se k nám Facebooku, pusťte si naše videa, nebo nás sledujte na LinkedInči Twitteru.

Akce dokumentů
Zpravodaj Multidat